dimarts, 18 de juny del 2013

Manifest SALVEM EL PALAUET



Aquesta plataforma s'ha constituït amb la intenció d’expressar la defensa de l’escola bressol municipal de l’Ajuntament de de Canet de mar i el rebuig la les contínues retallades que posen en perill el model d’escola bressol pública de qualitat.

El Palauet va néixer el curs 2003-04 i al llarg d’aquests anys ha obtingut un excel·lent resultat, han passat per l’escola bressol més de 800 famílies. Gran part dels infants de Canet nascuts els darrers anys han gaudit de la nova llar municipal!

Cal assenyalar l’esforç realitzat per l’Ajuntament a l’hora de crear i consolidar l’escola bressol, com a expressió d’una política pública d’educació inclusiva i de cohesió social. Però en l’actual escenari de crisi econòmica aquest model està en perill. 


Conscients del gran repte que representa mantenir el servei de l’escola bressol en l’actual escenari de crisi econòmica i la necessitat de gestionar aquests serveis educatius de manera més sostenible, sense rebaixar els paràmetres de qualitat assolits al llarg dels anys, creiem que ara més que mai és necessari un exercici d’esforç per part de tots -pares i mares, professionals de l'educació i administracions públiques- perquè no es facin passes enrere en el camí que hem recorregut fins a l'actualitat.

 En aquests darrers 3 anys pares i mares i treballadores hem fet esforços considerables: 

·         Reducció voluntària de sous de les mestres.
·         Augment de les quotes dels pares de més del 20%
·              L’Ampa ha assumit despeses diverses i tasques de manteniment de l’escola
 
L’Escola Bressol és un servei essencial que rep aportacions de la Generalitat i la Diputació que ajuden a finançar aquest servei. En el context de crisi econòmica les aportacions públiques s’han reduït, però ara també hi ha el perill que l’aportació que pretén fer l’Ajuntament sigui insuficient per mantenir oberta l’Escola Bressol.

El passat 10 de juny van publicar-se les bases del concurs que preveu la gestió de l’escola bressol els propers 5 anys i l’aportació de la qual parteix l’ajuntament és absolutament insuficient pel manteniment del servei: es preveuen 600 euros anuals per alumne, més les que puguin fer d’altres administracions. En l’anterior concurs que va fer-se l’any 2008 l’aportació de la que partia l’Ajuntament era de 2.876 euros anuals per alumne (quantitat a on ja quedava inclosa la que poguessin fer d’altres administracions públiques com la Generalitat). 


En defensa d’una escola bressol pública de qualitat a Canet de Mar manifestem:

El nostre desacord davant les contínues retallades de l’administració pública, tant de la Generalitat com de l’Ajuntament de Canet de Mar.

Donem suport a les professionals d’educació infantil municipals i en defensa de l’escola pública de qualitat demanem que no empitjorin les seves condicions laborals.

Reclamem, amb urgència, avaluar l’impacte generat per l’actual situació de crisi, i fixar prioritats i estratègies que garanteixin la sostenibilitat del servei sense renunciar al model de qualitat.


Com a primer pas, instem a l’equip de govern de l’Ajuntament restabliment de la dotació econòmica de l’Ajuntament, suficient per al finançament de les places d’escola bressol en condicions de qualitat i que afegeixi al plec de clàusules l’aportació que fa la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

Demanem a l’Ajuntament que estudi la possibilitat, que ja estan implantant altres municipis, d’establir diferents tipus de quotes segons el nivell de renda i també per famílies amb membres a l’atur. Tal i com planteja la llei 5/2004 de creació de llars d’infants de qualitat aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya, l’educació de 0 a 3 és un dret social dels infants i de les famílies. L’escola bressol constitueix el primer agent educatiu formal  que complementa la tasca educativa de la família i s'ha de considerar com una inversió en la millora de la societat actual i no com una despesa.


Recollida de signatures per presentar a l’Ajuntament de Canet de mar la Iniciativa Ciutadana: EN DEFENSA DE L’ESCOLA BRESSOL PÚBLICA



La pot signar qualsevol persona major de 16 anys censada a Canet de Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada